Hubitusta Lontoossa

Henna ja Johanna oli surffireissulla Baskimaassa ja Lontoossa oli koneen vaihto. Siitä innostuneena siirrettiin Lontoosta kotiin tuloa kahdella päivällä ja päätettiin mennä tutustumaan Lontoon Hubeihin. Meitä olikin lopulta aikamoinen poppoo, sillä mukaan saatiin myös Liher Pillado Baskimaasta ja Theresia Warwitz Saksasta. Tuumasta toimeen siis…

hub_world

Ensin mentiin Hub King´s Crossiin. Innostuttiin heti, kun ensimmäisenä nähtiin kahvila, joka mekin haluttaisiin Hub Jyväskylään. Tila oli todella tyylikäs, mutta meidän makuun ehkä hiukka hengetön (tosin Liher oli siitä kovin innoissaan). Tunnelma oli virallinen ja hubilaiset oli syventyneet läppäriensä taakse työskentelemään. Hub housti Tim ja houstikoulutuksessa oleva Tileisha näyttivät meille paikkoja ja kertoivat tarinoita. Sattumalta nähtiin myös Jonathan, jolla oli meille aikaa puolisen tuntia.

king´s_cross

King´s Crossilta seikkailtiin Islingtoniin. Johanna oli kovin innoissaan ympäristöstä ja tunnelmasta. Hubiin kiivettiin kapeita karuja rappusia ja neljännessä kerroksessa eteen tupsahti punaiset kirjaimet: HUB. Oven takaa löytyi mieletön avara, valoisa, rento, ihana Hub. Ja housti Holly, joka tekee sukista apinoita, oli meitä heti vastassa ja keitti meille sumpit pinkillä kahvikoneella. Islingtonissa oli hubilaisia ihan laidasta laitaan, myös opiskelijoita ja työttämiä (King´s Crossilla oli vain yrittäjiä).  Me ostettiin tuliaisiksi Monkey Businekselle Lilin Rethink pelin. Pelin tarkoitus on innovoida miten voidaan käyttää olemassa olevia elementtejä uudestaan uudessa tarkoituksessa. Peliä popsahti kuvaamaan Hongkongin tv-ryhmä J .

islingron

Hubeissa oli mm. seuraavanlaisia projekteja: apinoita vanhoista sukista, kirjoitustyötä, sustisdesignia, nettidesignia, Rethink-peli, aikuisille pelejä, joita voivat pelata omien lasten kanssa, kampanjoita mm. kangasostoskassit muovipussien tilalle, hyväntekeväisyyskampanjoita, keskustelun herättämistä ekologisesta ruoasta.
SoL UK miitingissä tavattiin yks heppu, joka sanoi et Hubit on vaan paikkoja tehdä töitä. Hän ei tiennyt mitään yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä ym. Kuitenkin se näkyi ja kuului vahvasti Hubeissa. Puhuttiinkin kuinka tärkeää on viestiä jatkuvasti ulospäin siitä mitä Hubissa tapahtuu ja mitä siellä syntyy.

Oppeja ja koppeja reissusta:
• Suusta suuhun markkinointi toimii hyvin ja houstit järjestävät kaikenlaisia tapahtumia, juhlia ja vierailuja markkinoidakseen Hubia.
• Houstit linkittävät hubilaisia toisiinsa, miettivät yhdessä heidän kanssa hubin palveluja ja kehittävät niitä eteenpäin tarpeiden mukaan. Islingtonin Alex kertoi, että on iso ero siinä mitä luulee hubilaisten tarvitsevan ja mitä he oikeasti tarvitsevat. Sen eteen on tehtävä paljon töitä. He neuvovat myös yrittäjiä mistä he saavat tarvitsemaansa apua ja tukea.
• Verkoston on oltava vahva ennen fyysisen tilan avaamista. Ihmisiä pitää olla tulossa ovista ja ikkunoista ennen avaamista. Tyhjään hubiin on vaikea saada lisää jäseniä, sillä ihmiset tekevät Hubista kokemuksen.
• Hubit saa rahoitusta kumppaneilta, yksityisiltä ja yrityksiltä. Avaamisen suurimmat haasteet ovat liittyneet rahoitukseen ja jäsenhankintaan.
• Hubeissa ei ollut dialogitiloja, eikä yhteisiä kuukausittaisia tilaisuuksia, joissa jaettaisiin kokemuksia ja esiteltäisiin meneillään olevia projekteja. Kerrottiin idea Timille ja Hollylle ja molemmat oli sitä mieltä, et sen tyyppistä toimintaa tarvitaan Hubeihin.
• Hubeissa ei ole valintaprosessia, mutta uuden tulokkaan kanssa käytetään aikaa keskustelamaan Hubin arvoista ja työkaluista. Jos vielä tämän jälkeen tulokas haluaa liittyä, hän on tervetullut.
• Hubeissa on vahva luotto siihen, että Hub World tulee rokkaamaan lujaa. Pian aukeaa myös virtuaalinen Hub World, jossa hubilaiset pääsevät vaihtamaan kokemuksia omilla profiileilla.

Mainokset

One response to “Hubitusta Lontoossa”

  1. Jukka Siltanen says :

    Hyvä stoori! On hienoa, että viedään tätä eteenpäin yhdessä kokemuksia ja ajatuksia vaihdellen!

    Teidän juttua lukiessa tuli tunne, että ymmärretään samalla tavalla mistä on kyse. Se on ainakin minulle tärkeää tässä vaiheessa, kun Hubista on kertoo uusille ihmisille. Tuntuu välillä vaikealta selittää tiiviisti ja ymmärrettävästi, mistä on kyse, kun sitä voi lähestyi niin monesta näkökulmasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: