Ihmiset tekevät Hubin

Juhannusviikko oli hyvin erilainen kuin ennen. Henna Rauhala ja Johanna Hytönen suuntasivat Lontooseen Hub Induction sessioon. Hubeja syntyy hurjaa vauhtia ympärimaailmaa. Kohta ollaan siinä pisteessä, että kerran viikossa aukeaa Hub jossain päin maailmaa. Siksi on tärkeää, että kansainvälisiä kohtaamisia järjestetään. Tällä reissulla mukana oli Hub hosteja Rotterdamista, Amsterdamista, Lontoosta ja Helsingistä sekä me tietysti.

Porukkaan oli helppo mennä mukaan, sillä heti tiesi, että meitä kaikkia yhdistää jokin asia. Nopeasti huomasi, että niitä asioita on elämän arvot, tapa tehdä töitä, käsitys aikaan, yhteiskunnallinen yrittäjyys, elämän asenne, halu elää ja tehdä töitä uuden laisessa organisaatiossa, rikastavassa yhteisössä.

Avainsanoja olivat open space, hyvä elämä, yhteisöllisyys, kansainväinen verkosto, art of housting. Ihmiset tekevät Hubin, Hub on sitä mitä ihmiset Hubissa ovat. Hub tarjoaa mahtavan kansainvälisen verkoston, johon voit konkreettisesti tuntea kuuluvasi myös Jyväskylässä.

Keskustelimme aiheista kuka tekee Hubin, mistä yhteisöllisyys syntyy ja mitkä asiat siihen vaikuttaa, mikä on oikean Hub-tilan merkitys, milloin Hub on valmis avatakseen tilan, ketä Hubissa on; mitä osaamista heillä on, mikä on Hubin rytmi…

Hubiin pätee säännöt joita käytimme Barcampissa Tampereella 1. Kahden jalan sääntö (mene sinne missä sinulla on annettavaa ja mistä saat myös itsellesi) 2. Vapaus ja vastuu (Hubissa olet osa yhteisöä, se odottaa sinulta jotain, mutta saat sen myös moninkertaisesti takaisin) 3. Pidä hauskaa! (työntekeminen voi myös olla hauskaa, silti se ei tarkoita, ettei oltaisi ammattilaisia omalla alalla)

Mitä kaikki tämä tarkoittaa Keski-Suomessa?

Hub tarvitsee tilan, joka tuntuu oikealta, se tuntuu Hubilta. Sinun ei tarvitse sulkea silmiä, että pystyt näkemään Hubin siellä.

By the way, löydätkö kuvasta Hennan?

Hub tarvitsee toisiaan tukeavia ja täydentäviä jäseniä. Ketkä tarvitsevat osaamista viestintäalan ammattilaiselta, taiteilijalta, koodarilta, vuorovaikutusfakiirilta, myyjältä. Ketkä täydentävät visionääriä, tekijäpersoonaa, verkostoitujaa, unelmoijaa, kriittistä kaveria? Mm. näitä ominaisuuksia ja ammatteja löytyy Hub Jyväskylästä, sovitko sinä joukkoon täydentämään Hubia?

”Meidän ei ehkä pitäisi kysyä, mitä elämä voi antaa meille, vaan mitä me voimme antaa elämälle”. – Omskaka

Mainokset

Avainsanat: , ,

One response to “Ihmiset tekevät Hubin”

  1. apoikola says :

    Hauskaa… itse vierailin HUB Brysselissä pari viikkoa sitten tapaamassa erästä netistä tuttua ”avoimen datan / nettiajan kansalaisyhteiskunnan” kollegaa.

    Siellä oli ehkä vähän liiankin avoin tila, kun sekä keittiö, että sohvaryhmä olivat yhtä itse työskentelytilan kanssa… tuli sellainen olo, ettei halunnut liikaa kailottaa, kun on mahdollisuus oikeasti myös häiritä kerralla pariakymmentä työskentelevää ihmistä.

    Vähän pienemmät moduulit ja liukuvuus avoimen tilan ja semiavoimen välillä suotavaa IMHO.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: